• Lex van Lieshout

Haarlemmermeerder leent meer geld dan gemiddeld

HAARLEMMERMEER Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer lenen meer geld dan de gemiddelde Nederlander. Gemiddeld leenden inwoners van de gemeente Haarlemmermeer in 2014 3.039 euro, 12% meer dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van Nederland Leent naar de leenbehoeftes in Nederland.

Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer leenden in 2014 meer dan in 2013. In totaal hadden mensen in Haarlemmermeer in 2014 een totaalbedrag van ruim 584 duizend euro aan leningen open staan. Dat is 0,5% meer dan een jaar eerder.

Geld lenen in de provincie Noord-Holland

In de gehele provincie Noord-Holland leenden inwoners in 2014 een totaalbedrag van 7.780.056.573 euro. In vergelijking met de lening van een gemiddelde inwoners van de provincie Noord-Holland, lenen inwoners van de gemeente Haarlemmermeer minder. Provinciaal is het gemiddelde leenbedrag per inwoner namelijk 3.466 euro. Dat is 14% meer dan in Haarlemmermeer.

Nederland Leent: duidelijk over lenen

Geld en zeker geld lenen is nog altijd iets waar mensen niet graag over praten. Toch zijn we allemaal nieuwsgierig naar de financiële situatie van de buren. Nederland Leent deed onderzoek naar geld lenen in Nederland op basis van openbare leendata. Niet alleen werd gekeken naar het aantal leningen in een bepaalde gemeente. Ook het soort leningen dat mensen hebben werd onder de lopen genomen.

Bent u benieuwd naar hoeveel en hoe er in uw woonplaats of gemeente wordt geleend? Nederland Leent zette de cijfers op een rijtje. Kijk op www.nederlandleent.nl/leningen.