Handbalveld VOS feestelijk geopend

ZWANENBURG Dromen, denken, doen. Na vele jaren is de droom van VOS uitgekomen. Met de ingebruikname deze zaterdag van het nieuwe handbalveld op het complex van De Bataaf is de verhuizing van Lijnden naar Zwanenburg een feit.

Verhuizingen kosten nu eenmaal geld. Vaak veel geld. En daarom ook klopte VOS óók bij het Schipholfonds aan. Met het verzoek middels een donatie de verhuizing mede-mogelijk te maken. "Het bestuur van het Schipholfonds heeft van harte ja gezegd en wij zijn wij hier om een cheque aan te bieden" houdt Tom Egberts, voorzitter van het Schipholfonds de spanning over de hoogte van het bedrag er nog even in. Om vervolgens zes jeugdleden van VOS te vragen een voor een hun trainingsjack uit te trekken waarmee langzaam maar o zo zeker het bedrag zichtbaar wordt: 45.384,43 euro. Even is het stil maar dan gaan de handen stevig op elkaar. De vraag van Jos van VOS, zoals Tom Egberts voorzitter Jos Weel betiteld is beantwoord. En hoe. Aan beiden de eer om vervolgens het gloednieuwe handbalveld te openen. Zij doen dat middels het onthullen van de naam: SchipholfondsVOSveld.

Wie ook naar Zwanenburg is gekomen is Matthijs Büchli. Bij De Bataaf met wielrennen begonnen en in Rio geschitterd op de Olympische Spelen waar hij op de baandiscipline keirin de zilveren plak won. Met de medaille om zijn nek laat hij zich graag nogmaals feliciteren en door Egberts interviewen over zijn ervaringen na Rio. Bataaf-voorzitter Weite Haayer steekt zijn bewondering van het Bataafkind niet onder stoelen of banken. "Wij zijn trots op jou wat je in Rio hebt weten te bereiken." Om hem daarna een koffer vol Bataafkleding aan te bieden en een dagje scheuren op het circuit van Zandvoort. "Omdat wij weten dat je steeds sneller wilt."

De opening van het handbalveld wordt gevierd met een dag vol sport. Naast het Schipholfonds hebben de gemeente Haarlemmermeer en de Zwanenburgse stichting Voor de Buurt middels een donatie de realisatie ervan mogelijk gemaakt. Evenals ontelbare vrijwilligers van de verenigingen die het complex als thuisbasis hebben.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.