• Ton Dijkstra

HAP: er gebeurt niks rond het Fort

HOOFDDORP De lokale partij HAP is benieuwd hoe het staat met de plannen voor het Fort in Hoofddorp. Raadslid Tim van Essen heeft het college van B en W er namens zijn fractie vragen over gesteld.

Van Essen stelt in de vragen vast dat er nog altijd niks is gebeurd met het Fort en dat het monumentale gebouw al ruim 3,5 jaar leeg staat. Het raadslid wijst erop dat een schietvereniging het Fort gedwongen heeft moeten verlaten, omdat er andere plannen waren.

De stichting Fort van Hoofddorp diende vorig jaar een aanvraag in voor de realisatie van een pannenkoekenrestaurant en een openluchttheater in het Fort. De restauratie vergt 2.2 miljoen euro. De provincie Noord-Holland is bereid de helft daarvan te betalen op voorwaarde dat de gemeente de andere helft voor haar rekening neemt. Daarnaast is er nog 2 ton nodig om het Fort geschikt te maken voor horeca en theater.

De gemeenteraad zette eind vorig jaar al grote vraagtekens bij de haalbaarheid van het plan. De vrees was dat de gemeente een groot financieel risico zou lopen. Bovendien waren er twijfels over de parkeercapaciteit rond het Fort. Wethouder Derk Reneman gaf toe dat dit een probleem was.