HAP-raadslid neemt opmerking over Elzakalai terug

HOOFDDORP HAP-raadslid Ron Heimerikx heeft vorige week bij aanvang van de sessies in de gemeenteraad een opmerking over wethouder Adam Elzakalai van Luchthavenzaken teruggenomen. Het raadslid noemde zijn uitlatingen onjuist.

De gemeenteraad debatteerde vorige maand op verzoek van de fractie van GroenLinks over de groeimogeliijkheden van de luchthaven nu Schiphol tegen de grenzen van het maximaal aantal afgesproken vluchten aanloopt. Tijdens het eerste deel van de discussie was wethouder Elzakalai nog aanwezig.

Bij de stemmingen was de VVD-wethouder echter niet meer aanwezig, omdat hij bij het tv-programma Nieuwsuur in debat ging met twee Kamerleden, ook weer over Schiphol. Raadslid Heimerikx ving wat van die uitzending op en meldde in de gemeenteraad dat wethouder Elzakalai zich op tv voor de groei van Schiphol had uitgesproken.

De HAP'er kwam daar vorige week op terug. Volgens hem had hij die opmerking niet moeten plaatsen. Heimerikx zei dat hij zijn uitspraak niet geverifieerd had en dat deze ook onjuist was.