HAP: stankoverlast Meerlanden nog steeds niet opgelost

HOOFDDORP Omwonenden van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in Rijsenhout hebben geen enkel vertrouwen meer in beloftes van de gemeente om de stankoverlast in hun omgeving te verminderen. Dat schrijft HAP-raadslid Brigitte van der Erve in een reeks schriftelijke vragen aan het college van B en W.

Omwonenden van het bedrijf klagen al geruime tijd over een enorme stank door een nieuwe installatie bij Meerlanden. De klagers hebben zich al eens rechtstreeks tot de gemeenteraad gewend. De fractie van de HAP heeft er met mondelinge en schriftelijke vragen bij het college op aangedrongen om actie te ondernemen.

Begin dit jaar zegden de wethouders John Nederstigt en Derk Reneman nog toe in de gemeenteraad dat ze met de directie van Meerlanden zouden gaan praten over de klachten over stankoverlast. Alle inspanningen hebben echter niets opgeleverd, zo stelt raadslid Van der Erve vast.

Brigitte van der Erve is daarom razend benieuwd hoe op dit moment de stand van zaken is. Zij wil ook weten of het college bereid is de veroorzaker van de overlast te verbannen naar een andere plek zodat de omwonenden er geen last meer van hebben.