HAP start met rondtoer door polder

CRUQUIUS Lokale politieke partij HAP is afgelopen zaterdag in Cruquius begonnen met een rondtoer door de gemeente, Route 26 genaamd. De toer is gestart ondanks de tegenslag van de vernieling van de fractiecamper eerder deze maand.

Raadsleden van de HAP, HAP-wethouder Marjolein Steffens-van de Water en leden van de partij liepen zaterdag over de woonboulevard bij de Cruquius om in gesprek te gaan met inwoners. Johan Rip, fractievoorzitter van HAP: "Ondanks de teleurstelling van de vernieling aan onze mobiele fractiekamer zijn we toch begonnen met het bezoeken van alle kernen in Haarlemmermeer."

Vandaar dat de toer Route 26 heet. Vorige raadsperiode was HAP ook al actief met een spreekuur op locatie en dat was een groot succes. Tijdens zo'n bezoek kunnen mensen terecht die klachten en opmerkingen hebben over het functioneren van de gemeente. Maar ook mensen die goede ideeën hebben waar de politiek mee aan de slag kan, zijn van harte welkom. "We merken dat het zeer wordt gewaardeerd als een politieke partij op bezoek komt in een wijk of dorp", aldus Rip.

De fractievoorzitter stelt dat zijn partij inventief moet zijn zolang de camper nog niet kan worden gebruikt. Het is wel bedoeling dat het voertuig wordt opgeknapt. "De camper is erg handig, want je hebt alles bij de hand, maar we laten ons niet uit het veld slaan." De HAP is komende maanden te vinden in dorpshuizen, winkelcentra en op braderieën.