• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Heerlijk uit eten bij jongeren van De Nooduitgang

LISSERBROEK Het bordje De Nooduitgang aan de zijkamt van dorpshuis de Meerkoet kan sinds kort uitgebreid worden met ‘en op vrijdag restaurant’. Al weer voor de derde keer serveerden de jongeren die regelmatig het jongerencentrum bezoeken een heerlijk 3-gangen menu. De bezoekers lieten het zich prima smaken.

Voor hen dus geen vrijdag de 13e gevoel, maar wel een ‘dit moeten we vaker doen, zo uit eten in het dorp aan de Ringvaart’. Want, vonden de bezoekers uit voornamelijk Lisserbroek en Lisse: het eten was goed, het geheel was prima georganiseerd, de sfeer was ontspannen en je leert nog eens iemand anders kennen. Dat er vervolgen ook nog eens slechts een bescheiden financiële bijdrage wordt gevraagd, maakt het voor de ongeveer 50 bezoekers helemaal compleet. “Je kunt zo aanschuiven en heerlijk eten, terwijl alles opgeruimd wordt (inclusief de afwas). Prachtig zo’n restaurant van de jongeren.”

Vanavond zijn dat Mike, Cas, Luke, Bente, Patrick, Danique en Kevin die met een beetje hulp een 3-gangen menu klaarmaken en serveren, ‘omdat ze het leuk vinden om te doen’. Aanvankelijk deden ze dat koken al op vrijdagavond voor zichzelf, sinds kort maken ze een complete maaltijd klaar voor iedereen die mee wil eten. Jong en oud dus, familielid, bekende of nieuwkomer, iemand uit het eigen dorp of daar buiten. En gezien de reacties mogen ze daar nog wel even mee door gaan, want er zijn alleen maar complimenten. En de jongeren (12 t/m 15 jaar) ? Die laten weten er voorlopig mee door te gaan om elke 2e vrijdag van de maand zo’n eet mee avond te houden.

Dat betekent dat de eerstvolgende mee eet avond in mei is. Vanaf 17.30 uur is de huiskamer open. Tijdig aanmelden wordt geadviseerd. Dat laatste kan via cindy.diepenhorst@maatvast.nl. Cindy is de sociaal beheerder van jongerencentrum De Nooduitgang. Deelname kost €6,50 per persoon . De drankjes worden apart afgerekend. Frisse watertjes zijn er wel voor iedereen.