Herbert Vissers College krijgt Gezond Schoolplein

NIEUW-VENNEP Het Schoolpleinen ActieTeam vanVMBO Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep gaat dinsdag 27 oktober van start met de ontwikkeling van een Gezond Schoolplein! Die dag ontvangt de school uit naam van het project 'Gezonde Schoolpleinen' een cheque ter waarde van 50.000 euro.

De financiering voor het project Gezonde Schoolpleinen is mogelijk gemaakt door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De cheque staat niet alleen voor een geldbedrag, maar ook voor ondersteuning bij het realiseren van een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein. Het plein levert een bijdrage aan de gezondheid van kinderen omdat het buitenspelen stimuleert. Kinderen beoordelen een groen plein beter dan een grijs plein en willen graag meepraten en hun ideeën delen. Zij staan dan ook centraal in dit project.

Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein.

In 2016 verhuist de school naar het nieuwe schoolgebouw dat in aanbouw is. Marjolijn van de Woestijne, directeur VMBO Herbert Vissers College: "Onze school bouwt aan het VMBO van de toekomst. Daarbij hoort een schoolplein waar plaats is voor bewegen, ontdekken, rusten, onderzoeken, exposeren en doen! De buitenruimte moet in verbinding staan met de binnenruimte. Het nieuwe schitterende gebouw geeft leerlingen het gevoel dat ze er toe doen. Samen met de leerlingen wordt dit vertaald naar de buitenruimte."

Om ervoor te zorgen dat het Gezonde Schoolplein een structurele bijdrage levert aan de gezondheid van de leerlingen, ontvangt het Herbert Vissers College naast de 50.000 euro, begeleiding bij onder andere het: organiseren van beheer en onderhoud, iInzetten van gezonde activiteiten en zorgen dat educatieve buitenactiviteiten worden opgenomen in het bestaande lesprogramma.