Hersenstichting zoekt vrijwilligers

HAARLEMMERMEER De Hersenstichting collecteert in de eerste week van februari 2016 voor de twintigste keer. Om dit jubileumjaar tot een groot succes te maken, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die in deze gemeente willen collecteren.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten zij onderzoek doen, geven ze voorlichting, voeren ze vernieuwende projecten uit en werken ze aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. De jaarlijkse collecte levert hier een mooie bijdrage aan, daarom wil de Hersenstichting het collecteteam vergroten. Hoe meer collectebussen langs de deur, hoe meer geld voor onderzoek en projecten. Daarom worden er collecteorganisatoren en collectanten gezocht. Een organisator is de spin in het web, regelt de afspraken met de collectant en zorgt voor de financiële afwikkeling. Deeltaken zijn ook mogelijk. Van de collectant wordt gevraagd om 1 keer per jaar in de collecteweek een paar uurtjes te collecteren.

Alle hulp is welkom. Aanmelden kan tijdens kantooruren via 070 - 360 48 16, via een berichtje naar info@hersenstichting.nl of via de website www.hersenstichting.nl.

De Hersenstichting wil iedereen die zich aanmeldt hartelijk bedanken.