• Heerlijk in het zonnetje een uurtje spinnen op het Raadhuisplein.

    Eigen foto

In het zweet voor Hoofddorp aan Zee

HOOFDDORP Zweten, zweten en nog eens zweten. Dat deden de deelnemers afgelopen zondag van het eerste Spinning Event van MeerBewegen. In een heerlijk zonnetje wisten de deelnemers op het Raadhuisplein zo'n 7.500 euro bij elkaar te 'spinnen' voor Hoofddorp aan Zee.

MeerBewegen is een activiteit van de Lionsclubs Haarlemmermeer en Haarlemmermeer-Ringvaart. Tussen 11.00 en 15.00 uur stapten per uur 60 deelnemers op een spinfiets. Deze konden zij huren, 10 euro per uur, om daarmee zowel een gezonde inspanning te leveren als ook een financiële bijdrage voor dit prachtige project. Daarnaast kon elke spinner zelf sponsors proberen te vinden om daarmee de opbrengst per fiets te verhogen.

Onder de bezielende leiding van twee 'voor'-fietsers en een opzwepende beat werkten de deelnemers zich in het zweet. Aangemoedigd door familie, vrienden of collega's. "Het is wel warm, maar we krijgen gelukkig genoeg water", laat Theo weten. Hij zit samen met zijn schoonzoon en neef op de fiets. "Een uurtje is overigens wel genoeg hoor", puft hij tussen het fietsen door. Ook Barend rijdt het snot voor zijn ogen. "Het gaat prima hoor, het is goed vol te houden."

HOOFDDORP AAN ZEE wil kinderen die niet op vakantie gaan in de zomer een inspirerende en leerzame ervaring bieden en tóch even helemaal dat vakantiegevoel geven. Hoofddorp aan Zee is een week lang plezier onder begeleiding van professionals uit de wereld van techniek, onderwijs, welzijn en kunst. De kinderen zijn echter leidend!

Later dit jaar volgen nog het Lions MeerGolf en Lions MeerTennis.