• Google Maps
  • Het raadhuis kort na de bevrijding in 1945.

    Noord-Hollands Archief
  • Feestelijke activiteit bij het raadhuis.

    Noord-Hollands Archief

Het Oude Raadhuis verkozen tot Monument van het Jaar 2019

HAARLEMMERMEER Het Oude Raadhuis in Hoofddorp is verkozen tot Monument van het Jaar 2019. Dat heeft wethouder Cultuur Marja Ruigrok zojuist bekendgemaakt. Het statige oude pand in het centrum van Hoofddorp versloeg het voormalig gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Sugar City, beide in Halfweg.

Het voormalige raadhuis van Haarlemmermeer was in 2017 ook al eens genomineerd voor de prijs, maar moest het toen afleggen tegen het café annex woonhuis aan de Hoofdweg 901 in Hoofddorp. Nu was het dus wel raak voor het pand, dat tegenwoordig vooral gebruikt wordt voor theater-, film- en muziekvoorstellingen.

BETEKENIS "Voor de vijfde keer in de geschiedenis van de gemeente Haarlemmermeer is een Monument van het Jaar gekozen. Als gemeenschap geven we samen meer en meer betekenis aan deze prijs en bouwen we samen aan een mooie traditie", aldus de wethouder.

Met de verkiezing Monument van het Jaar wil het gemeentebestuur aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in de gemeente Haarlemmermeer. Ook zoekt de gemeente aansluiting bij de landelijke Open Monumentendag, jaarlijks in het tweede weekend van september.

PLEZIER Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier' en gaat het over de plekken waar mensen voor en mét plezier naartoe gingen en gaan. Kijk elders op deze website voor het programma van de Open Monumentendag in Haarlemmermeer.