• Jan Aukes

HLMRMEER Prijs naar H'meer Run

HOOFDDORP De stichting Haarlemmermeer Run heeft de HLMRMEER Prijs 2017 gewonnen. Wethouder Adam Elzakalai maakte de uitslag van de stemming dinsdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal van het raadhuis. Hij overhandigde de dolgelukkige winnaars een cheque van 5.000 euro.

De prijs is voor een organisatie die Haarlemmermeer in het afgelopen jaar goed op de kaart heeft gezet. Het gewonnen geldbedrag moet in het nieuwe jaar worden besteed aan een nieuw evenement. De HLMRMEER prijs is ingesteld om inwoners te stimuleren leuke evenementen te organiseren.

Het publiek mocht stemmen wie de winnaar zou worden. De stichting Haarlemmermeer Run verzorgt al vele jaren een succesvol hardloopevenement in de gemeente. Het evenement wint alleen maar aan populariteit. Deelnemers kunnen meedoen aan een parcours van 5 of 10 kilometer of een halve marathon. De start en finish zijn in het honkbalcomplex in Park21.

Hicham Ettaichmi noteerde vorig jaar op de halve marathon de tot dusverre snelste tijd in 1.08.56. De voorbereidingen voor de Haarlemmermeer Run van dit jaar op zondag 2 september zijn alweer in volle gang. De organisatie kan de cheque van 5.000 euro dan ook goed gebruiken.

Wethouder Elzakalai zei dat er in totaal drie organisaties waren genomineerd voor de prijs. Naast de Haarlemmermeer Run waren dat de Samenloop voor Hoop en Haarlemmermeer Culinair. De Samenloop voor Hoop zamelde vorig jaar ruim 52.000 euro in voor de bestrijding van kanker. Een onderdeel van dit evenement was een zwemmarathon van 12 uur van Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden in het zwembad van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Haarlemmermeer Culinair maakte afgelopen jaar onder een nieuw bestuur een succesvolle doorstart.