• Chimera Wereldkampioen

  R. van der Veld
 • Salomon 2e plaats

  R. van der Veld
 • Isabella Hodge 3e plaats

  R. van der Veld
 • A.S. Crew 4e plaats

  R. van der Veld
 • Fadyan Roose 6e plaats

  R. van der Veld

Hoofddorpse danscrew Chimera Wereldkampioen Hiphop

HOOFDDORP Na het behalen van de Europese kampioenstitel in mei, is danscrew Chimera nu ook wereldkampioen ! Ze wonnen afgelopen weekend de eerste plaats op het WK Hiphop in Glasgow in de categorie crews onder de 18 jaar. Een prestatie waar ze nog steeds van moeten bijkomen.

Chimera danst pas een jaar samen bij dansstudio All Stylez in Hoofddorp en ze worden getraind door Leslie de Koning. Het was meteen al duidelijk dat ze een top team waren.

WK in Glasgow
Zo goed, dat deze crew mee mocht doen aan het WK, afgelopen weekend in het Schotse Glasgow. Daar moesten ze het opnemen tegen achtentwintig andere crews van over de hele wereld.

Chimera danste hun voorronde op vrijdag en ging zonder problemen door naar de finale. Zondag was de grote finale dag voor alle leeftijdscategorieën en niveaus. Chimera danste in hun categorie tegen de zestien overgebleven crews, waarvan er zeven crews een podiumplek zouden krijgen. De spanning nam steeds meer toe en dat was ook echt voelbaar bij zowel onze dansers als onze supporters. Prijsuitreiking ging van start en niet veel later was het hoge woord eruit: Chimera is wereldkampioen en kreeg een enorme beker uitgereikt.

Er zijn nog meer topprestaties neergezet door de dansers van dansstudio All Stylez uit Hoofddorp. Dansers Salomon Plukkel behaalde een tweede plaats in categorie solo Under12, Isabella Hodge een derde plaats in categorie solo Under18 en Fadyan Roose een zesde plaats in categorie solo Under14. Ook danscrew 

A.S. Crew kwam in actie tijdens het WK en behaalde een mooie vierde plaats in categorie crews Under14.

Kortom: een heel bijzonder WK weekend met topprestaties !