Hoofddorpse Dave naar blues event in Arnhem

HOOFDDORP De 15-jarige Dave Warmerdam gaat vrijdag 20 november een, op muzikaal gebied, bijzondere avond beleven: hij speelt dan in de Eusebiuskerk in Arnhem tijdens de Arnhem Alive. Een driedaags muziekfestival met blues en gospel, disco en danceclassics.

Hij doet dat niet alleen, maar samen met niemand minder dan Robbert Fossen uit de Zilk, in 2014 nog winnaar van the Blues Award Award (als vocalist en met zijn Fossen & Struijk Band) nadat hij al meerdere keren voor deze prestigieuze muziekprijs was genomineerd. En het mooiste is: Fossen heeft Warmerdam zelf uitgenodigd om mee te spelen tijdens het muziekfeest met de ondertitel 'Blues is of the Devil'.

Fossen kwam de Hoofddorper op het muzikale spoor doordat de toen 13-jarige Dave mee ging spelen in Black 'n Blues, een groepje jongeren dat elke week een avond samen ging jammen, voornamelijk bluesmuziek. Vanuit de Dutch Blues Foundation, die zich ook bezighoudt met het stimuleren en promoten van bluesmuziek onder de jeugd, kwam Fossen af en toe meejammen. Die was zo onder de indruk van Daves talent dat Black 'n Blues een optreden mocht verzorgen in het voorprogramma van een door Fossen georganiseerde bluesavond. Het werd een succes, net zoals het optreden in september op een bluesfestival in Alkmaar.

Een volgend muzikaal hoogtepunt is het optreden in Arnhem waar zelfs fans vanuit Hoofddorp naar toe gaan. Dave speelt mee op zijn piano tijdens het eerste deel van de avond.

Voor meer informatie over het muziekfestival, kaarten en tijden: brews-n-blues.com.