• Redactie
  • Redactie

Hoofddorpse vredesonderhandelaar op voorlopige kandidatenlijst VVD

HOOFDDORP De VVD heeft de voorlopige kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld. Haarlemmermeer heeft met Sven Koopmans een eigen kandidaat op plek 33 van de advieslijst. De Hoofddorper werkt als jurist bij internationale vredesonderhandelingen over de hele wereld en geeft daarover ook les aan de Universiteit van Leiden.

Over zijn drijfveren om de Kamer in te gaan is Sven Koopmans helder: "Voor de Verenigde Naties werk ik nu aan vrede in Syrië. Ik ben consultant in onderhandelingen, recht en politieke strategie. Eerder was ik advocaat en ooit leerling op het Haarlemmermeerlyceum in Hoofddorp."

"Door mijn reizen zie ik de steeds weer de kracht van Nederland: een vrij, veilig en ondernemend land waar mensen voor zichzelf kunnen opkomen en om elkaar geven. Maar de wereld verandert en Nederland moet dat ook: meer veiligheid, beter onderwijs, een compactere overheid, beperking van immigratiestromen en een realistisch buitenlandbeleid."

"Onze regio en Nederland zullen groeien met minder belastingen, voldoende woningen en een sterk Schiphol. Als ervaren jurist, praktische diplomaat en Haarlemmermeerse ZZP-er wil ik in de Kamer meevechten voor concrete, liberale oplossingen."

De komende maanden en jaren hoop ik met zoveel mogelijk mensen uit de regio te praten over wat Den Haag kan doen om ieders leven hier nog beter te maken. Ik nodig iedereen uit om contact op te nemen."

De Hoofddorpse VVD-kandidaat is op Twitter te volgen via @SvenKoopmansVVD en is ook bereikbaar per email: sven.koopmans@mail.com

VVD-leden mogen van 22 november tot 2 december reageren op de kandidatenlijst. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de definitieve kandidatenlijst. De verkiezingen zijn 15 maart volgend jaar.