Huiskamer Maatschappelijke Opvang stukje vrolijker

HOOFDDORP De huiskamer van de Maatschappelijke Opvang aan de Hoofdweg in Hoofddorp is er een stukje vrolijker op geworden. Met dank aan schilder Morris Janssen die de afgelopen weken een speciaal schilderij heeft gemaakt dat donderdag op feestelijke wijze is onthuld.

Op het schilderij staan, bewust zo gekozen, drie dieren: een olifant, een teckel en een pauw. Drie dieren die, ieder voor zich, staan voor begrippen als kracht en doorzettingsvermogen, gezelschap en positiviteit en trots en eigenwaarde. Allemaal begrippen die een belangrijke rol spelen in de levens van de (tijdelijke) bewoners van de Maatschappelijke Opvang. "Net zoals de kleuren en de twee zonnen", aldus de schilder tijdens zijn korte toelichting. "Ze moeten vrolijkheid, energie, een stukje hoop en positiviteit uitstralen."

Volgens de bewoners doen ze dat zeker en daarom waren er heel wat complimenten voor de maker van het schilderij, Morris Janssen (zijn 'artiestennaam'). Hij zegde toe workshops te willen geven aan de bewoners om nog meer van dit 'vrolijk schilderwerk' te leren maken.