• Ton Dijkstra

'Hulp uitwisselen ook voor inwoners Halfweg'

HOOFDDORP Het uitwisselen van hulp via de organisatie Haarlemmermeer voorelkaar zou ook beschikbaar moeten komen voor inwoners van Halfweg. Dat opperde GroenLinks-raadslid Els Berk donderdag tijdens de raadsvergadering.

Berk zei dat ze bij de raadsvergadering van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was geweest over de voorgenomen fusie met een buurgemeente. Daar sprak ze een inwoner van Halfweg die zich afvroeg of mensen uit die gemeente niet kunnen meedoen met Haarlemmermeer voorelkaar. Het gaat om een site waarop vrijwilligersorganisaties mensen aanbieden voor hulp en klussen en mensen die daar gebruik van kunnen maken.

Raadslid Berk noemde het een goede optie om ook inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan dit project te laten meedoen. Zij wees erop dat inwoners van het dorp Spaarndam ook meedoen aan het vergelijkbare BUUV-project van buurgemeente Haarlem. Volgens het raadslid is de uitbreiding goed mogelijk, omdat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer vermoedelijk toch worden samengevoegd.

Forza!-raadslid Michel van Dijk vond het sympathiek voorstel van GroenLinks, maar gaf ook direct een waarschuwing. Als Haarlemmermeer en Haarlemmerliede niet fuseren, zouden de nieuwe contacten weer ongedaan moeten worden gemaakt.

Wethouder Tom Horn van Welzijn was het daarmee eens. Hij liet desondanks weten of het voorstel van GroenLinks haalbaar is.