Huurders Ymere helpen Tegenstroom een handje

HOOFDDORP Hartverwarmend. Volgens Tegenstroom directeur Andrea van de Graaf is dat de beste manier om te omschrijven hoe een grote groep huurders van Ymere deze week reageerde op een verzoek van de lokale energieleverancier. Met een spontaan 'ja'.

Het resultaat is duidelijk te zien in een vergaderruimte van DuraVermeer op het kantorenpark 20/20 aan de oostkant van het NS-station. Daar zitten om 13 uur al zo'n tien huurders klaar om te helpen bij het insteken van geadresseerde post. De brieven zelf zijn een herhaalde oproep van Tegenstroom om alsnog in te tekenen voor een zonnepanelenproject.

Op zich wellicht niet zo bijzonder, ware het niet dat het hier gaat honderden enveloppen die gevuld moeten worden met meerdere a-viertjes en een retourenvelop. Dat zijn dus minimaal vier handelingen (rapen, vouwen, insteken en sluiten) en dat heel veel keer achter elkaar. En wat het nog mooier maakt: zonder vergoeding, want de huurders (met allemaal zonnepalen op hun dak) hebben hun hulp aangeboden na een oproep van Tegenstroom.

Andrea van de Graaf: "Er moeten gewoon heel veel brieven de deur uit voor een nieuwe zonnepanelenactie en dat kun je laten verzorgen door een professioneel bedrijf. Maar kijk eens wat dat kost! Dat geld kun je beter uitsparen en in het verzorgen van zonnepanelen stoppen", aldus Andrea van de Graaf. "Collega Pia van Hijfte kwam toen met het voorstel huurders te vragen. Dat hebben we gedaan en wat denk je: 35 mensen zegden toe te komen helpen. Fantastisch toch dat zoveel mensen je willen helpen."

Deze middag zijn dat er zo'n tien, waaronder de heer en mevrouw Brantjes. Ze zijn blij met hun zonnepanelen vanwege de kostenbesparing en het duurzame karakter. Oké, ze hebben de tijd. Maar vinden het ook leuk om een handje te komen helpen. "En wat is nu een middagje enveloppen vullen?"