• Eigen foto

Iconisch kunstwerk ‘in’ jaarrekening 2017

HAARLEMMERMEER Het kon gezien de hoeveelheid reacties en de felheid ervan direct na de presentatie van het kunstwerk niet uitblijven – politieke partijen die de behandeling van de jaarrekening 2017 aangrijpen om hun kritiek te spuien op de (mogelijke) komst van een ‘iconisch’ kunstwerk in Park21.  Inmiddels bekend als een roestvrijstalen oerfiguur van ruim 20 meter hoog en 40 meter lang dat weggelopen lijkt uit de prehistorie en dat luistert naar de naam Ida.

Belangrijkste kritiek (er is zelfs een digitale petitie gestart om het kunstwerk tegen te houden): het bedrag dat gemoeid is bij de aanschaf van het kunstwerk: 750.000 euro. Niet vreemd dus dat juist bij een agendapunt met een hoog financieel karakter (de jaarrekening over 2017) het onderwerp kunstwerk genoemd werd. En zoals verwacht: niet in positieve zin, ook al laat de jaarrekening een plus zien van ruim 7 miljoen euro.

Zowel Forza!-fractievoorzitter Meijer als fractievoorzitter Bezooijen (ChristenUnie-SGP) liet het college weten dat een kunstwerk van 750.000 euro niet op de steun van hun fractie hoeft te rekenen.

Kunstwerk Ida staat gepland voor een evenemententerrein dat ontwikkeld moet worden tussen de Rijnlanderweg en de spoorbaan. Indien alle partijen op korte termijn een akkoord bereiken, kan het kunstwerk in 2021 klaar zijn.  Het kunstwerk heet Ida, omdat op dezelfde plek ooit Ida's Hoeve stond.

Het kunstwerk is niet alleen een markeringspunt om naar te kijken. Je kunt er tevens onderdoor lopen of overheen klimmen.