• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Informatiemarkt Zwanenburg-Halfweg druk bezocht

ZWANENBURG Massaal hebben Zwanenburgers en Halfweggers gisteravond in informatiemarkt in De Olm bezocht. Om zich te laten informeren over liefst ruim 35 projecten die voor de komende jaren op het programma staan.

'Links in de vergaderzaal Halfweg, rechtdoor in de sportzaal Zwanenburg", verwelkomt een medewerker de bezoekers. Hij moet dat vele honderden malen zeggen. Ringdijk, woningbouw, dorpshart, wegen, bruggen, fiets- en voetpaden, Sugar City, het duodorp ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Er gaat zóveel gebeuren dat de informatie over de projecten over twee zalen verdeeld moest worden. En er is zóveel belangstelling voor dat het om 19 uur, de aanvangstijd van de markt, al dringen geblazen is.

Gebiedsmanager Rik Rolleman ziet de grote drukte met plezier aan. "De ontwikkeling van de beide dorpen leeft, dat merk je aan alles. De mensen zien dat er eindelijk wat gaat gebeuren. Dat alles zo ongeveer tegelijk komt is niet anders. Het wordt een paar jaar doorbijten. Om de overlast te beperken proberen we het werk zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen", vertelt Rolleman bij een groot bord met daarop de integrale planning van de werkzaamheden.    

Veel belangstelling is er voor de vervanging van de beide boezembruggen in Halfweg en de herinrichting van de N200 richting Amsterdam. In de omgeving van de bruggen moeten naar verwachting nog ruim twintig bommen liggen, is uit eerder onderzoek gebleken. In de oorlog heeft het gebied vanwege de aanwezige spoorlijn zwaar onder vuur gelegen. Het aanbrengen van de fundering voor de pijlers van de nieuwe brug wordt dus een spannende klus. Naar verwachting starten de werkzaamheden in september van dit jaar. Met als eerste werk het vervangen de van drinkwaterleiding langs de N200.

De werkzaamheden aan de boezembruggen gaat zorgen voor extra verkeersdrukte op de Zwanenburgerdijk verwachten ze in Zwanenburg. Mede daardoor ziet een groot aantal bezoekers niets in de knip in de dijk die ter hoogte van de Lindenlaan gaat komen. "Het verkeer gaat zich een weg zoeken door het dorp en daar zit niemand op te wachten", klinkt het.

Meer nieuws en reacties in de komende papieren versie van HCnieuws.