Inwoners Badhoevedorp naar Regioraad om wijziging buslijnen

BADHOEVEDORP Inwoners van Badhoevedorp gaan dinsdag 13 oktober naar de vergadering van de Regioraad in Amsterdam om hun bezwaren tegen de wijziging van de busroutes te uiten. Eerder kregen de Badhoevedorpers van de gemeenteraad van Haarlemmermeer niet veel steun voor hun protesten.

Zoals bekend gaat buslijn 145 eind dit jaar een andere route door Badhoevedorp rijden, vervallen er enkele haltes en verdwijnt bus 192 helemaal uit het dorp. Volgens de dorpsrbewoners betekent dat een flinke aantasting van het openbaar vervoer in Badhoevedorp.

De Dorpsraad Badhoevedorp heeft al schriftelijk bezwaar gemaakt bij de Stadsregio Amsterdam. Het is de bedoeling dat die protesten volgende week dinsdag mondeling worden bekrachtigd.

Dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar-Kegel gaat tijdens de vergadering inspreken en pleiten voor oplossingen voor Badhoevedorp. Zij hoopt op steun van dorpsbewoners. "Wanneer veel Badhoevedorpers komen en zo laten zien dat deze wijzigingen voor veel mensen problemen geven, zou dit mijn woorden kracht kunnen bijzetten."