Inwoners kunnen onnodige drempels melden op website

HOOFDDORP De gemeente heeft een speciale website gelanceerd, waar inwoners onnodige en verzakte verkeersdrempels kunnen melden. De site www.verkeersdrempels.com blijft tot 10 januari in de lucht, zo heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer dinsdag bekendgemaakt.

Op initiatief van HAP, D66 en CDA nam de gemeenteraad eerder dit jaar een motie aan waarin het college van B en W werd opgeroepen onnodige drempels weg te halen. Hobbels in de weg blijken namelijk één van de grootste ergernissen van weggebruikers in Haarlemmermeer.

Wethouder Reneman zei dinsdag dat hij inmiddels veel ritjes heeft gemaakt met inwoners, taxichauffeurs en rolstoelbedrijven om te kijken waar de hobbels veel ergernis opleveren. Eén onnodige drempel is inmiddels al gelokaliseerd.

Het gaat om een drempel op de Hoofdweg-oostzijde in Nieuw-Vennep waar volkomen onnodig een drempel met een maximumsnelheid van 30 km per uur staat. Volgens wethouder Reneman gaat het om een fout van de aannemer en wordt die hobbel heel snel verwijderd.