• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Inwoners kunnen stemmen over huisstijl nieuwe gemeente

HOOFDDORP Inwoners van de fusiegemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen tot en met 26 februari stemmen over de huisstijl voor de nieuwe gemeente. De beide burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers en wethouder Ap Reinders van Haarlemmermeer presenteerden de drie ontwerpen maandagochtend.

Zoals bekend gaan Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude begin volgend jaar op in een nieuwe gemeente. Bij een nieuwe gemeente hoort uiteraard ook een nieuwe huisstijl. Er zijn uiteindelijk drie ontwerpen uitgekozen waaruit de inwoners hun mening mogen geven. Ze zijn te vinden op de website haarlemmermeer-haarlemmerliede.nl. De ontwerpen zijn ook te zien in meerdere dorpshuizen en in het raadhuis in Hoofddorp en het gemeentehuis in Halfweg.

De drie bestuurders benadrukten maandag dat het van belang is dat belangrijke elementen uit beide gemeenten terugkomen in de huisstijl. De keuze van de bevolking telt uiteindelijk voor de helft mee. De colleges en de gemeenteraden van beide fusiegemeenten bepalen de andere helft.