• Eigen foto
  • Eigen foto

Iris en Nuray kleuren het mooist

HAARLEMMERMEER Op de dag van gemeenteraadsverkiezingen zijn de winnaars van de kleurplaatwedstrijd voor dezelfde verkiezingen bekend gemaakt. Voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft Isis uit groep 2c van de R.K. basisschool St. Adalbertus in Spaarnwoude de eerste prijs in de wacht gesleept. In Haarlemmermeer gaat de prijs naar Nuray uit groep 1/2b van basisschool De Caleidoscoop in Hoofddorp. Een eervolle vermelding is er voor de kleurplaten van de kinderen van de Waterlelie uit Cruquius.

Isis en Nuray winnen voor hun hele schoolklas de toneelvoorstelling Benjamin de Beer (van Femke Kris en Eva Schuurman, gebaseerd op het boek van Herman van Veen).

In totaal hebben 35 scholen uit Haarlemmermeer meer dan duizend kleurplaten ingezonden, wat de jury onverwacht veel, maar wel heel leuk werk bezorgde. De jury bestond uit Rogier Polman (tekenaar van de kleurplaat), Monika van der Ent (van Pier K) en natuurlijk de twee burgemeesters: Onno Hoes en Pieter Heiliegers. Er zijn zoveel mooie kleurplaten gemaakt dat er van de leukste platen een expositie komt bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad op 2 januari.

Vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer (Haarlemmerliede en Spaarnwoude + Haarlemmermeer). Om ook de kinderen van de basisscholen van de gemeenten bij die verkiezingen en de fusie van de twee gemeenten te betrekken was er deze kleurplaatwedstrijd. 
Op een tekening is de raadzaal van Haarlemmermeer te zien en de twee burgemeesters van de oude gemeenten, de buste van koning Willem Alexander, en vrolijke kinderen met ballonnen in de vorm van stemvakjes. 

Op de achterkant staat een uitleg over de plaat en de verkiezingen.