• Trudy Witteman

Jaarprijs voor Roel Krijger

VIJFHUIZEN De jaarprijs van de Vereniging Dorp Vijfhuizen is toegekend aan Roel Krijger, de beheerder van het dorpshuis. Hij kreeg de onderscheiding tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 16 mei.

Het is geen oorkonde deze keer die voorzitter Cok de Ruijter overhandigt, maar een prachtige pentekening van het pand met daarop Roel Krijger zelf ook afgebeeld. Volgens De Ruyter een bijzondere prijs voor een bijzondere man omdat hij al ruim tien jaar beheerder is van het dorpshuis en in die functie een aantal turbulente jaren heeft gekend. “Gelukkig kon hij steeds rekenen op de steun van zijn vrouw Anneke die ik dan ook graag een bloemetje overhandig”, aldus de voorzitter die dat onder luid applaus doet.

Na de pauze volgt een bijzonder boeiend tweede deel van de bijeenkomst. Vanwege haar studie Sociale Geografie en Planologie heeft de Vijfhuizense Nina Groot onderzoek gedaan naar de invloed van de komst van de Vinexwijk Stellinghof op de territoriale binding van bewoners met het dorp. Enquêtes en interviews leverden interessante feiten op. De politieke binding (weet je wat er speelt in het dorp, zou je een bestuursfunctie willen vervullen) is zwak te noemen. Daarentegen is de culturele binding (het gevoel van tros zijn op je dorp, zich er thuisvoelen) juist zeer sterk. Heel opvallend volgens Groot.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.