Jan Pieter Bart ontvangt burgemeestersketen

BADHOEVEDORP De Dag van Badhoevedorp. Een dag vol activiteiten en vol verrassingen. Zeker voor Jan Pieter Bart. De aimabele Badhoevedorper kreeg zaterdag voor al zijn activiteiten een burgemeestersketen omgehangen.

Maar dat ging niet zomaar, daar moest Jan Pieter Bart wel wat voor doen. De naam raden van de Mystery Guest die verborgen onder een kleed, de vragen uit het talrijke publiek mocht beantwoorden met slechts 'ja' of 'nee' om er aldoende achter te komen wie hij of zij was. "Grote hilariteit toen bleek dat ik als enige haar, want ik schatte goed in dat het een zij was, voornaam raadde", kijkt Jan Pieter terug. "Omdat niemand, ik ook niet, op de achternaam van de nieuwe dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar kon komen werd ik tot winnaar uitgeroepen."

Met de microfoon in de hand zette Anne Marie de verbouwereerde Jan Pieter in het zonnetje vanwege zijn vele activiteiten voor het dorp en hing hem als dank daarvoor een prachtige burgemeestersketen om met de gravure 'Badhoevedorp'. De man die ook wel de burgemeester van Badhoevedorp wordt genoemd, had nu een eigen keten. "En niet van echt te onderscheiden", is hij trots. "En het mooiste van alles was dat achteraf bleek dat iedereen op de hoogte was en het uitstekend geheim heeft weten te houden."

De Dag van Badhoevedorp leverde voor inloophuis Esperanza een bedrag op van 200 euro.