• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    RVDS

"Je wint 'm"

HOOFDDORP Dat zijn de nuchtere woorden van trainer Jimmy Simons na afloop van de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse De Meteoor. Voorafgaand aan het duel tegen deze hekkensluiter was Simons al op zijn hoede: "Het uitduel wonnen we met 0-4, maar De Meteoor won onlangs ook zomaar van Kampong". Maar dat het vanmiddag zo moeizaam zou gaan, had ook hij vast niet verwacht. Hoofddorp kwam namelijk al in de 8e minuut op voorsprong. Kobina Plange geeft van rechts een prima voorzet op spits Jelmer de Winter. Deze (pas 25-jarige) routinier rondde koelbloedig af. Zo lijkt het een onbezorgd middagje te worden voor SV Hoofddorp.

Het krijgt in de 11e minuut een volgende kans: Marijn de Haas kan ongehinderd uithalen, maar raakt de lat. In de rebound moet Plange eigenlijk (voor open doel) scoren, maar dat laat hij na. In de 20e minuut kopt Jelmer de Winter na een scherpe voorzet van Dylan Manstra snoeihard op de paal. De 2-0 lijkt dan nog slechts een kwestie van tijd. De Meteoor laat ondertussen zien waarom het op de laatste plaats staat. Met name verdedigend en opbouwend is het armoe troef bij de Amsterdammers. Hoofddorp is heer en meester en krijgt nog diverse mogelijkheden in de eerste helft. Maar het verzuimt te scoren en het krijgt daarvoor in de 41e minuut de rekening gepresenteerd. De Meteoor komt er via Sergio Comvalius uit. Diens voorzet bereikt Donny Geel. Deze drukt koelbloedig af en laat keeper Pieterse kansloos. Hoofddorp kan in de 48e minuut ook zomaar op achterstand komen als laatste man Trevor Strobbe uit een vrije trap op de lat schiet. Dan is trainer Simons het zat en wisselt hij Manstra, Steffens en de Haas voor Wierda, Ercan en de Bruijn.

Het spel blijft rommelig, van beide kanten, maar de getoonde inzet en strijd maakt veel goed. Hoofddorp komt in de 65e minuut enigszins gelukkig op 2 -1, via weer Jelmer de Winter. Hij reageert alert op een bal die na een vrije trap bij toeval voor zijn voeten valt. Hoofddorp moet het de laatste 10 minuten met tien man doen, omdat verdediger Mitchell Janssen geblesseerd uitvalt. Dan is het nog even billen knijpen, omdat trainer Stemerding van De Meteoor zijn laatste man Strobbe naar voren stuurt. Deze krijgt ook nog een paar kansjes, maar tot scoren komt hij niet. Hoofddorp vergroot in de 93e minuut de voorsprong tot 3 - 1: Stefan Jongebloet kan bij een uitbraak recht op keeper Leunk van De Meteoor afstormen. Hij wordt nog wel gehinderd, maar zijn puntertje treft toch doel. Hoofddorp wint verdiend, maar komt vanmiddag wel met de schrik vrij.