Jeroen Nobel aan de slag als burgemeester Aalsmeer

HOOFDDORP-AALSMEER Oud-wethouder Jeroen Nobel (PvdA) gaat vandaag aan de slag als waarnemend burgemeester van de buurgemeente Aalsmeer. De Noord-Hollandse commissaris van de Koning, Johan Remkes, heeft de Hoofddorper in overleg met de fractievoorzitters uit de Aalsmeerse gemeenteraad vorige week benoemd.

Jeroen Nobel is de tijdelijke opvolger van burgemeester Jobke Vonk-Vedder die in februari te kennen gaf dat zij per 1 oktober dit jaar zou stoppen. Vorige maand vervroegde zij haar vertrekdatum naar 1 mei.

Nobel gaat nu als waarnemer in Aalsmeer aan het werk totdat er een definitieve opvolger is begonnen. De PvdA'er vindt het wel makkelijk dat zijn nieuwe werkgebied zo dichtbij is. "Als het noodzakelijk is kan ik er, bij nacht en ontij, snel zijn."

De waarnemend burgemeester kan geen antwoord geven op de vraag of hij een soepele of strenge burgervader zal worden. Dat moeten anderen straks maar beoordelen, zo vindt hij. Nobel heeft evenmin een antwoord op de vraag of Aalsmeer qua bestuur enigszins te vergelijken is met Haarlemmermeer. "Dat ga ik de komende tijd ervaren."

Jeroen Nobel was 8 jaar lang wethouder in Haarlemmermeer. Daarvoor was hij raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA. De Hoofddorper is ereburger van Haarlemmermeer.