• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Jeu de boulesbanen bij dorpshuis geopend

VIJFHUIZEN Middels enkele welgemikte worpen is 16 mei de nieuwe jeu de boulesbaan bij het dorpshuis geopend. Op het plein heerst al snel een vakantiesfeertje als na de Hollandse koffie de Franse wijn op tafel komt en ook de zon zich van zijn beste kant laat zien.

De openingshandeling werd verricht door Maatvast-directeur Maarten Askamp, directeur van Rabobank Regio Schiphol Arthur Woensdregt en initiatiefnemer en tevens beheerder van het dorpshuis Roel Krijger. Drie amateurs als het op boulen aankomt, maar eerlijk is eerlijk: ze speelden als Franzosen waarbij Askamp de fonkelnieuwe speelballen het dichtst bij het buutje wist te krijgen.

Twee prachtige banen liggen er bij het dorpshuis. Inclusief twee duurzame banken van de bank, gemaakt van olifantsgras en hergebruikt beton. Een bordje bij de banen maakt maar weer eens duidelijk dat er met samenwerking veel bereikt kan worden: Oranjefonds, Rabobank, Dick Lanser, De Wilde Infra, Hoveniersbedrijf John Kessen, De (Tuin)boon. Direct na de opening wordt al druk gebruik gemaakt van de banen. Of, zoals Askamp het met een tevreden blik in zijn ogen omschrijft: “Het meer is amper bevroren of er wordt al op geschaatst.” Askamp roemt de vrijwilligers die de fraaie voorziening hebben gerealiseerd.

Op de brink van het dorp ligt al vele jaren een jeu de boulesbaan, Een mooie plek, maar geen voorzieningen als een toilet erbij, ziet Myra van der Eerden. “Deze locatie bij het dorpshuis is perfect.” Vindt ook Nicole Kuipers. Ze laat op haar telefoon een boule-groepsapp zien. “Op die manier spreken we af wanneer we gaan boulen op de brink. Met z’n tienen. Eten en drinken mee, heel gezellig. Maar dan. Een plasje doen. Moeten we aanbellen bij iemand in het appartementengebouw. Niet bepaald ideaal. Vanaf nu gaan we dus hier spelen.”

Fred Boon en John Kessen zijn eveneens dik tevreden. Zij zijn twee van de vrijwilligers die bij de aanleg van de baan hebben geholpen. “Omdat we het ontzettend belangrijk vinden dat de ouderen hier een paar gezellige uren kunnen hebben”, klinkt het. Ongetwijfeld ook met het oog op hun eigen toekomst.

Voortaan gaan elke woensdag vanaf 14 uur de ballen uit het vet. Iedereen is welkom te komen spelen.