• Archief

Jongeman (17) uit Halfweg slachtoffer van straatroof

HALFWEG Een 17-jarige jongen uit Halfweg is donderdagavond 2 mei het slachtoffer geworden van een straatroof nabij het viaduct op de Teding van Berkhoutweg in zijn woonplaats.

Rond 23.50 uur fietste het slachtoffer naar huis toen hij ineens een man uit de bosjes bij het viaduct zag komen. De jongeman week uit maar voor hij het wist, werd hij door deze man van zijn fiets geduwd en viel.

VASTGEHOUDEN De jongen stond op en rende weg. Toen zag hij een tweede man die aan de andere kant van het viaduct hem op stond te wachten. Het slachtoffer probeerde weg te komen in de richting van de Kanaalweg maar werd toen door de tweede man naar de grond gewerkt en vastgehouden.

De andere man pakte enkele kostbare sieraden van de jongen. Nadat het tweetal de buit binnen had, gaf één van de mannen het slachtoffer een trap tegen zijn hoofd en renden zij weg het viaduct onderdoor. De gealarmeerde politie maakte een zoekslag in de omgeving maar de straatrovers werden niet meer aangetroffen.

MUTS De politie is een onderzoek begonnen en zoekt getuigen. De verdachten zijn een man van ongeveer 1,70 meter met een donkere huidskleur, donkere kleding en vermoedelijk een muts, en een man van ongeveer 1,80 meter met een donkere huidskleur en donkere kleding.

Wie meer weet of iets heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.