• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Jongeren geven De Basis nieuwe huiskamer

ZWANENBURG Duizenden vrijwilligers hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens Nldoet. In Zwanenburg gingen jongeren aan de slag in 'hun' jongerencentrum de Basis met het transformeren van een kantoor tot huiskamer.

In de Basis komen jongeren regelmatig bij elkaar om naar muziek te luisteren, een spelletje te spelen, en om activiteiten te organiseren, zoals een bingo waarbij de opbrengst (650 euro) bestemd is voor Kika. Volgens jongerenwerkster Naomi Beijer een prachtig voorbeeld hoe goed de jongeren (en dan vooral de meiden) zijn in het organiseren van iets. "Het was ook hun idee om van een kantoorruimte een huiskamer te maken", aldus Naomi, "waar ze rustig kunnen zitten. Want de Basis mag dan wel veel ruimte bieden – een echte huiskamer waar je rustig met elkaar kunt zitten, die is er niet. Nog niet", corrigeert ze meteen, want op zaterdag zijn meerdere jongeren (jongens en meiden) hard aan het werk gegaan met de verfkwast om de muren van twee bij elkaar passende kleuren te voorzien. Waar de verf niet moet komen ligt plastic of is netjes afgeplakt met tape. En er is muziek.

"Het is de bedoeling dat de huiskamer ook nog ingericht wordt en ook daarin hebben de jongeren (met name de meiden) een voortrekkersrol. Want ze willen 750 euro bij elkaar zien te krijgen via een voetbaltoernooi voor heel Zwanenburg.

Voor het voetbaltoernooi is de groep nog op zoek naar een geschikte locatie, qua tijdstip wordt gedacht aan eind mei.