• Eigen foto

Jongeren VVD vinden kunstwerk Ida 'prestigeblunder'

HOOFDDORP Jongeren in de VVD, de JOVD Kennemerland, zijn niet erg te spreken over de plannen voor kunstwerk Ida in Park21. Volgens hen is Ida na de Calatravabruggen, het honkbalstadion en Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA)  een nieuw prestigeproject. “Een kunstwerk van 7,5 ton in het nog te realiseren Park21. Onbegrijpelijk”, aldus de JOVD.

De jongeren van de VVD vragen zich af wat een prestigeproject de belastingbetaler mag kosten. In het verleden heeft de gemeente het aangedurfd om grote projecten aan te gaan, maar inmiddels zijn de burgers volgens de JOVD sceptisch over zulke projecten. Voor hen is daarom de maat vol: een kunstwerk van 750.000 euro is de zoveelste 'prestigeblunder' die Haarlemmermeer te wachten staat.

De VVD-jongeren verbazen zich over de prioriteiten die de gemeente zich stelt. “Met een groot tekort aan starterswoningen is het bizar om duizenden kilo’s metaal in een kunstwerk te stoppen. Bouw daar huizen van”, zo betoogt de JOVD-voorzitter.

De JOVD heeft zelf goedkope alternatieven om Park21 aantrekkelijker te maken: “Bomen doen het altijd goed”. De jonge liberalen roepen de raad daarom op een stokje te steken voor dit kunstwerk.