Jubilerend 'Het Volk' en meer in De Meerse en Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Na de zomer heeft De Meerse weer een seizoen lang verschillende toneel- en muziektheatervoorstellingen geprogrammeerd. Deze voorstellingen zijn zowel in De Meerse te zien als in Het Oude Raadhuis. De losse kaartverkoop voor deze voorstellingen is inmiddels gestart. De kaarten voor deze toneel- en muziektheatervoorstellingen zijn ook gedurende de zomer te bestellen via www.demeerse.nl.

In het nieuwe seizoen worden weer prachtige toneel- en muziektheatervoorstellingen ten tonele gebracht. Theatergrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw staan voor het eerst samen op het toneel in de Broadwayhit 'Moeders en Zonen'. Daarnaast komt er een vervolg op de succesvolle Baantjer voorstelling, 'Baantjer LIVE', waarin het publiek wederom getuige is van een moord. Weet De Cock ook deze zaak op te lossen? Willem Ruis, wie kent deze grootse showmaster niet? Xander van Vledder kruipt in de huid van deze televisieheld in een ontroerende muziektheaterproductie.

Komend seizoen staat ook de Nederlandse literatuur centraal. Onder meer de boeken 'De Perzik van Onsterfelijkheid', 'Oeroeg', 'Eline Vere', 'Ventoux' en 'Turks Fruit' worden op de planken gebracht. En ook de schrijver zelf staat centraal: Kees Hulst en Esther Scheldwacht spelen in de voorstelling 'Hoe mooi alles' over het leven van de dichter Leo Vroman en Reinier Bulder, Hein van der Heijden e.a. spelen in de voorstelling 'Bomans'. Schrijver Adriaan van Dis staat komend seizoen zelf op het toneel! Samen met Olga Zuiderhoek speelt hij in de toneelversie van zijn roman 'Ik kom terug'.

Dit zijn echter niet de enige grote namen in De Meerse, wat dacht u van Derek de Lint en Henriëtte Tol in 'Bloedverwanten', Huub Stapel met 'MV2', Jon van Eerd in 'Harrie Baba', Egbert-Jan Weeber in 'Snowden', Ingeborg Elzevier, Nelly Frijda en Trudy Labij in 'Vrouwen van later' en Bram van der Vlugt in 'Op bezoek bij meneer Green'.

Graag geziene gezelschappen als Het Volk (zie foto) en Golden Palace komen wederom naar De Meerse. Theatergroep Het Volk viert hun jubileum (40 jaar toneel) met de reprise van één van haar meest gelauwerde stukken: 'Het Volk in Dothan'. Golden Palace gaat een samenwerking aan met Ingrid Wender van De Bloeiende Maagden. In hun voorstelling 'SEKSBOM' wordt de seksualisering van onze samenleving op hilarische wijze op de korrel genomen.

Dit is maar een kleine greep uit het gehele aanbod dat komend seizoen in De Meerse en Het Oude Raadhuis te zien zal zijn. Nachtgasten, Debby Petter, Helmert Woudenberg, Bastiaan Ragas, Ulrike Quade Company, Orkater en Toneelgroep Maastricht maken hun opwachting met een prachtige voorstelling

Zie tevens www.demeerse.nl om te reserveren of voor meer informatie.