• Eigen foto

Jurgen Nobel lijsttrekker voor de VVD

HOOFDDORP De leden van de VVD hebben maandagavond unaniem Jurgen Nobel als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. Volgens de liberalen is de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad de man die de VVD deze verkiezingen de winst gaat bezorgen.

De in Hoofddorp wonende Nobel gaf aan dat de verkiezingen over veilige buurten, schone straten en meer betaalbare woningen moeten gaan. De kersverse lijsttrekker kreeg luid applaus toen hij aangaf een einde te willen maken aan acht jaar 'PvdA-woonbeleid'.

Tijdens de bijeenkomst maakte hij duidelijk dat de lokale VVD een einde wil aan de obsessie voor een verplicht percentage sociale huurwoningen. Hij zei hierover dat het opleggen van allerlei regels en eisen de bouw van woningen vertraagt. "We moeten stoppen met praten en doen."

De lijsttrekker pleitte bovendien voor lage lasten, goede bereikbaarheid en een gunstig ondernemersklimaat. Partijvoorzitter Robert Hamminga heeft alle vertrouwen in de lijsttrekker. Volgens hem spreekt het optimisme van Nobel de mensen aan en zijn ook ondernemers in goede handen bij de lijsttrekker van de VVD die zelf ook ondernemer is.