• Rechtbank

Justitie vervolgt 5 personen in Waterwolf-proces

HOOFDDORP Vanaf dinsdag 7 april moeten 5 personen zich bij de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor fraude en corruptie bij het gemeentelijk onderhoudsbedrijf De Waterwolf in Hoofddorp. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte van het proces. Vier van hen staan 7 april terecht bij de meervoudige kamer. Dat wil zeggen dat 3 rechters over hun zaak oordelen. De vijfde verdachte moet 1 mei voor de politierechter verschijnen. In dit geval gaat het om een eenmalige valsheid in geschrifte. Op 1 mei zijn ook de uitspraken gepland in de zaken tegen de 4 verdachten.

Onder de hoofdverdachten zijn zeker oud-topambtenaar Rob D. en ex-directeur Klaas W. van De Waterwolf. Zij zouden jarenlang hebben samengespannen.

Volgens het OM is over de vervolging van andere betrokkenen in de fraudezaak nog geen definitieve beslissing genomen. Die onzekere status geldt ook voor de klokkenluider die de grootschalige fraude aan het licht heeft gebracht, hovenier Huub Braas.