Kerstpakkettenactie Maatvast voor de voedselbank

HAARLEMMERMEER De dagen voor, tijdens en na Kerst zijn vaak de dagen waarop men samen met familie en/of vrienden geniet van elkaars gezelschap onder het genot van een heerlijke maaltijd. Deze heerlijke maaltijd is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Er zijn mensen die niet genoeg geld hebben om zo een maaltijd te kopen. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn.

In deze periode ontvangen veel mensen een kerstpakket van hun werkgever als waardering voor hun inzet. Veel van deze mensen geven deze pakketten liever weg aan andere mensen die deze pakketten niet krijgen. Dankzij deze mensen kunnen de personen met een laag inkomen ook genieten van een Kerst met een heerlijke maaltijd.

Bij de voedselbank komen veelal mensen met een laag inkomen of mensen die in de bijstand zitten. Zij verdienen niet genoeg om elke dag voor het eten van hun gezin te zorgen. Daarom helpt de voedselbank deze mensen door het uitstrekken van etenswaren. In deze voedselpakketten zitten vaak de standaardlevensmiddelen die nodig zijn om te kunnen overleven.

Deze mensen kunnen dus niet genieten van een speciale maaltijd tijdens de Kerst. Vandaar dat de voedselbank een actie is begonnen om kerstpakketten te verzamelen. Zo krijgen de mensen met een laag inkomen toch een kans om te genieten van een heerlijke maaltijd tijdens de kerstdagen.

INZAMELEN In alle dorps- en wijkgebouwen van Maatvast staan de inzamelkratten van de Voedselbank Haarlemmermeer. Hier kunnen tijdens de openingstijden de kerstpakketten worden ingeleverd. Dat kan nu vanwege de actie, maar ook het hele jaar door kan voedsel daar worden ingeleverd.