• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Kinderen planten eerste fruitbomen Geniepark

HOOFDDORP Het was koud en het was nat, maar schoolkinderen van de Zevensprong uit Rijsenhout lieten zich niet kisten. Samen met wethouder John Nederstigt trokken ze laarzen aan om woensdagochtend de eerste fruitbomen te planten in het Geniepark bij Beukenhorst West.

Het grootste en meest zichtbare deel van het nieuwe Geniepark in 2015 is de aanleg van de fruitbomenweide tussen de Rijnlanderweg en de A4. Er worden hier vanaf eind november en december 260 fruitbomen geplant.

Het gaat om 75 mispels, 56 meidoorns, 52 opal pruimenbomen, 48 rode boskoop appelbomen en 29 walnootbomen.

Naast de 60 kinderen van Bij de start van de fruitbomen weide zijn 60 kinderen van basisschool de Zenvensprong waren er bewoners van Graan voor Visch, Rijsenhout en de Rijnlanderweg aanwezig. Ook medewerkers van bedrijven op Beukenhorst Zuid zijn uitgenodigd.

Tussen station Hoofddorp en de Ringvaart ligt het oostelijk deel van de Geniedijk. Deze dijk is, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. Rondom dit deel van de Geniedijk wordt het Geniepark aangelegd. Dit nieuwe groene hart biedt ruimte aan cultuur, recreatie en ontspanning te midden van bedrijvigheid.

Het park strekt zich uit vanaf het oosten van NS-station Hoofddorp tot aan de Ringvaart bij Aalsmeerderbrug (fort bij Aalsmeer). De aanleg van het eerste deel is begin 2015 begonnen. De komende jaren zal het park verder uitgroeien als een herkenbare plek.

Na lange voorbereiding is de gemeente in 2015 begonnen met de aanleg van het Geniepark. Vanaf februari van dit jaar is hard gewerkt aan de Geniedijk zelf. De dijk heeft zijn historisch profiel terug. Het fietspad is vernieuwd en heeft dynamische verlichting gekregen. De kruispunten van de dijk met de Rijnlanderweg en de Aalsmeerderweg zijn verkeersveiliger gemaakt. En er is een begin gemaakt met het vervangen van de bomen op de dijk.