Kinderen vluchtelingen genieten van pony's

VIJFHUIZEN Ze beleven deze zaterdagmiddag een paar heerlijke uren, de kinderen uit de noodopvang bij Vijfhuizen. Rijden rondjes op de brede rug van een fjordenpaard, genieten van drinken en koek en moeten vreselijk lachen als een paard onder het stappen door kans ziet om te poepen.

Een stukje ontspanning bieden aan kinderen uit de noodopvang, dat is de bedoeling van het idee dat in de werkgroep Kerk en Vluchteling is geboren. Verenigd in de werkgroep proberen leden van de beide Vijfhuizense geloofsgemeenschappen middels activiteiten als inloophuis, naailessen en taallessen de mensen in de noodopvang te laten merken dat ze welkom zijn in het dorp.

De pony's doen normaal gesproken hun werk op de Cruquiushoeve en zijn dus kinderen gewend. Ze zijn mak en ze zijn braaf en dat wordt door de kinderen uit Afghanistan, Eritrea en Syrië van wie op één kind na, niemand eerder op een paard gezeten heeft, bijzonder gewaardeerd. Je hoeft daarvoor slechts te kijken naar die stralende bruine ogen, die brede lach en de opgetogen verhalen die ze elkaar vertellen als ze weer stevig in het gras staan.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren verzie van HCnieuws.nl.