• Henk van Ommeren

Kinderkledingbeurs Pummeltje

ZWANENBURG Al 40 jaar organiseert een groep vrijwilligers twee keer per jaar een kinderkledingbeurs in Zwanenburg. De locatie waar dit plaatsvond was voor de tweede keer in Cultureel Centrum De Olm. Een aanbod van vooral kinderkleding voor de zomer en speelgoed.

De belangstelling voor deze kledingbeurs, die twee keer per jaar gehouden wordt, is elke keer behoorlijk groot. Edith Stuiver is de enige vrijwilligster die al vanaf het begin betrokken is bij de beurs: “Dat is al een hele lange tijd dat ik help bij de organisatie. De mensen vragen weleens of ik het niet genoeg vind. Het is echter zulk leuk werk dat ik het nog even blijf doen. Overigens er zijn nog enkele vrijwilligers die al bijna net zo lang actief zijn. Tot vorig jaar werd de beurs in het gebouw van CEA De Hoek gehouden. Nu die samenwerken met Cultureel Centrum De Olm, houden wij de beurs ook hier. Er is een rad van avontuur waarmee de bezoekers, die een entreeprijs betalen, een prijs kunnen winnen. Deze prijzen zijn door allerlei middenstandsbedrijven ter beschikking gesteld. Ook is er voor de kleintjes nog een grabbelton.”

Uiteindelijk draait het allemaal om de kinderkleding. Een mooie gelegenheid om voor een leuke prijs kleding aan te schaffen voor de kinderen die er toch al zo snel uitgroeien. De inzameling van de kleding vindt kort voor de beurs plaats. Degenen die kleding aanbieden ontvangen een belangrijk deel van de prijs. Een klein deel is voor de organisatie van de beurs. Stuiver: “Wij proberen altijd kosten dekkend te werken. Omdat wij met alleen vrijwilligers werken zijn de kosten laag. Als de aanbieders dat willen gaan de overgebleven spullen naar goede doelen. Dat is niet verplicht, al gebeurt het in praktijk wel erg veel.”