• Luna/Ophelia.

    Dierenopvang Haarlemmermeer

Kitten uit Antwerpen gevonden in boom op Schiphol

SCHIPHOL Een spannend avontuur met een goede afloop. Dat is in het kort waar kitten Ophelia (of eigenlijk Luna) zich de afgelopen weken in bevond. De kitten werd gevonden in een boom op Schiphol, maar bleek afkomstig uit Antwerpen. 

De Dierenambulance kreeg halverwege april een melding binnen over een kitten die vast zou zitten in een boom in de omgeving van Schiphol. Het beestje werd gelokaliseerd, gevangen en naar de Dierenopvang Haarlemmermeer in Hoofddorp gebracht.

HECHTINGEN Omdat niemand zich meldde om het beestje - dat de hechtingen van een sterilisatie nog in haar buikje had zitten - op te halen, en de eigenaar niet kon worden achterhaald om ze niet gechipt was, werd ze uiteindelijk door de medewerkers van de opvang Ophelia gedoopt.

Op de Facebook-pagina van het asiel werd een oproep geplaatst om toch te achterhalen wie nu het baasje van Ophelia was, en dat wierp uiteindelijk z'n vruchten af. Wat bleek: Ophelia heette eigenlijk Luna en kwam uit Antwerpen. Hoe het kleine beestje de lange reis van de Belgische havenstad naar Schiphol heeft afgelegd, is niet bekend. 

LIEFDEVOL Het baasje van Luna kwam vrijdag opgelucht naar Haarlemmermeer om haar al sinds 30 maart vermiste huisdier liefdevol in de armen te sluiten. Wil jij het asiel helpen om andere dieren weer onderdak te geven? Dat kan door hier een donatie achter te laten.