• pr

Klaar voor de SamenLoop voor Hoop

NIEUW-VENNEP Basisschool Het Mozaïek uit Nieuw-Vennep heeft een recordbedrag opgehaald voor de SamenLoop voor Hoop. Die vindt 22 en 23 juni plaats bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Tijdens deze 24 uurs wandelestafette staan de deelnemers stil bij kanker en wordt het leven gevierd. Het gehele evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en alles is ten bate van het KWF.

Tijdens de loop zijn er verschillende ceremonies: de openingsceremonie met de eregasten (dit zijn mensen die zelf met kanker te maken hebben of hebben gehad); de kaarsenceremonie waarbij mooi versierde kaarsenzakken ter nagedachtenis aan overledenen langs de route worden gezet. De kaarsen verlichten 's nachts de baan wat een prachtige sfeer geeft; de slotceremonie als afsluiting van de estafette waarna het voorlopig opgehaalde bedrag bekend gemaakt wordt. Tijdens het hele weekend zijn er live optredens, er is een horeca- en kinderplein en zijn er kraampjes met allerlei activiteiten.

Onder leiding van Manouk Stokhof en Hilde Cortel lopen een groot aantal collega's van Basisschool Het Mozaïek met een team mee. Het team van Het Mozaïek vormt team nummer 28 van de (op dit moment) aangemelde 41 teams. Aanmelden kan nog steeds: samenloopvoorhoop.nl.