• Forza!

Klacht Paul Meijer over loslippige rechercheur

HOOFDDORP Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza heeft bij de politie een klacht ingediend tegen een rechercheur, die in een café uit de school is geklapt over een mogelijk strafrechtelijk onderzoek tegen Meijer. Het raadslid is ziedend en is van plan aangifte te doen tegen de rechercheur. "Dit kan gewoon niet. Het is werkelijk schandelijk."

Een bevriend raadslid uit Castricum zat vorige maand samen met de rechercheur in een café in Castricum. Daar vertelde de politieman dat hij onderzoek deed naar Paul Meijer en dat burgemeester Weterings hem dat onderzoek had toegewezen. Het zou om valsheid in geschrifte gaan. "Ik ga hem kapotmaken", zei de rechercheur over Meijer.

Van het opvallende gesprek zijn heimelijk opnamen gemaakt. De vriend van Meijer is er later mee naar de Forza-voorman gestapt. Die was zeer geschokt over wat hij hoorde. Meijer heeft inmiddels met de betreffende rechercheur gebeld en die heeft het gewraakte gesprek niet ontkend.

Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie is de klacht van Paul Meijer opgevat als een integriteitsmelding. Alle betrokkenen worden gehoord voordat er een conclusie wordt getrokken.

Ook de woordvoerder van burgemeester Weterings laat weten dat de burgemeester de uitkomst van het integriteitsonderzoek afwacht.