• import

'KLM vangt bot in zaak over Schuilhoeve'

BADHOEVEDORP Luchtvaartmaatschappij KLM gaat bot vangen bij de Raad van State met haar bezwaar tegen het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp. Dat zei wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke Ordening vorige week tegen de gemeenteraad tijdens een discussie over de verdere ontwikkeling van Badhoevedorp.

Naast de KLM maakte aanvankelijk ook Schiphol bezwaar tegen de nieuwe wijk. Toekomstige inwoners van Schuilhoeve zouden te veel hinder ondervinden van grondgeluid van vliegtuigen. De luchthaven heeft haar bezwaar echter ingetrokken.

VERTROUWEN Dat feit geeft wethouder Sedee het gevoel dat het wel goed zit met de zaak bij de Raad van State. Zij heeft er alle vertrouwen in dat de gemeente aan het langste eind gaat trekken. "Ik heb de champagne al koud staan."

Sedee gaf eerlijk toe dat zij geen plan B klaar heeft liggen als de gemeente onverhoopt geen gelijk krijgt. In dat geval moet de situatie opnieuw worden bekeken.

POSITIEF De wethouder én de raadsfracties waren toch positief gestemd over de ontwikkeling van Badhoevedorp na het verwijderen van de A9, die op haar na is gesloopt. Het nieuwe sportcomplex De Veldpost is aangelegd met uitzondering van de gronden van ontwikkelaar Kennemerland Beheer, die er nog altijd hoopt uit te komen met de gemeente. Sedee zei echter dat de grond nog dit jaar zal worden onteigend.

Over afwaardering van de Schipholweg zei de wethouder dat zij op de eerste dag dat er een nieuwe gedeputeerde zal zitten zij direct aan de lijn hangt om een afspraak te maken over de Schipholweg. Sedee gaf aan dat al in 2005 is toegezegd dat de afwaardering van de weg na omlegging van de A9 zou worden gerealiseerd en die belofte moet nu worden waargemaakt, aldus de wethouder.

ZORGEN VVD-raadslid Katrijn Kliphuis zei zich zorgen te maken over het noordelijk deel van het centrum, waar winkeliers massaal weg zouden willen. Zij is bang voor leegstand.