Komend voorjaar definitief besluit over tweede coffeeshop

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings verwacht dat er bezwaren worden ingediend tegen de vestiging van een coffeeshop aan de Graftermeerstraat 10 in Hoofddorp-Noord. Dat zei hij donderdag tijdens een gesprek met de regionale pers. Komend voorjaar neemt de burgemeester naar verwachting een definitief besluit.

Eind vorig jaar werd bekend dat er een aanvraag is ingediend voor een coffeeshop in Hoofddorp-Noord. Het beleid van de gemeente staat de vestiging van twee coffeeshops toe. De eerste en tot nu toe enige, Superfly geheten, staat aan de parallelweg van de Kruisweg in Hoofddorp, niet zo ver van de Graftermeerstraat.

Er waren eerder serieuze plannen voor een coffeeshop aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep, maar de Raad van State stak daar een stokje voor. De gemeenteraad sprak eerder als standpunt uit dat twee coffeeshops minimaal 350 meter bij elkaar vandaan moeten staan. Volgens Weterings is dat in Hoofddorp het geval.

Op 3 februari komt er een informatiebijeenkomst voor de buurt waar de Groene Gaper moet komen, zoals de nieuwe coffeeshop gaat heten. Daarna kunnen inwoners en ondernemers nog een zogeheten zienswijze indienen. Burgemeester Weterings verwacht dus dat er wel wat bezwaren komen. Hij denkt dat hij eind maart of begin april een definitieve beslissing neemt over een gedoogvergunning voor de Groene Gaper.