• Ton Hofstra Foto

Koningin van SV Hoofddorp-kantine stopt

HOOFDDORP Kantinebeheerders Ria van Scheppingen en haar echtgenoot Bert gaan hun unieke en langdurige vrijwilligerswerk bij voetbalclub SV Hoofddorp beëindigen. Wel blijft het duo nauw betrokken bij het wel en wee van de club.

Ria van Scheppingen startte haar werkzaamheden eind jaren tachtig als begeleidster en wedstrijdsecretaris van het damesvoetbal, waarvoor zij in 1998 werd benoemd tot lid van verdienste.

Gelijktijdig met de uitoefening van bovengenoemde begeleidings- en bestuurlijke functies is Ria vanaf het seizoen 1995-1996, samen destijds met Geurt van Eck, verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van het reilen en zeilen van de kantine en het inkoopbeheer van de sectie cateringzaken. 
Deze sectie floreert tot op de dag van vandaag uitstekend, vooral mede door haar enthousiasme, accuratesse, grote inzet en een altijd aanwezige bereidwilligheid om het iedereen in de kantine naar de zin te maken.  

Ria van Scheppingen wordt wel de 'keukenprinses' genoemd, haar overheerlijke 'broodje gezond' is niet alleen bij onze vereniging, maar ook bij onze tegenstanders een begrip. Elke zaterdag en zondag staat zij al heel vroeg in onze keuken de talrijke producten klaar te maken voor de verkoop aan leden en bezoekers. 

In december 2012 ontving Ria voor haar toewijding tot het algemene belang van S.V. Hoofddorp het ere-lidmaatschap en werd door de leden met een knipoog bevorderd van 'keukenprinses' tot 'koningin van de kantine'.