• Eigen foto

Koos de Vries lijsttrekker ChristenUnie-SGP

HOOFDDORP Na Mariëtte Sedee van het CDA is deze week een tweede lijsttrekker bekend geworden voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. Koos de Vries van de ChristenUnie is door de leden van die partij gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP.

De ChristenUnie en de SGP hebben al heel lang een gezamenlijke lijst in Haarlemmermeer. Op dit moment heeft de combinatie één zetel in de gemeenteraad: Arjo van Bezooijen van de SGP. Hij heeft te kennen gegeven na deze raadsperiode niet terug te willen keren in de raad. Na het vertrek van SGP'er Van Bezooijen is een lid van de ChristenUnie aan de beurt om de kar te trekken.

Koos de Vries is deze periode actief als fractieassistent voor de ChristenUnie-SGP. De ChristenUnie heeft nu haar kandidaten gekozen voor de lijst. De SGP moet dat nog doen. Daarna wordt de definitieve kandidatenlijst samengesteld. De afspraak is dat om en om een kandidaat van de CU en de SGP op de lijst staat. Opvallend is dat de ChristenUnie veel vrouwen kandidaat stelt.

Op de foto alle kandidaten van de ChristenUnie met lijsttrekker Koos de Vries derde van rechts.