• Diverse leden van Roparun-team Hollander, medewerkers van de Roparun-organisatie en Netwerk Palliatieve Zorg Amstelland & Meerlanden en Bardo poseren rondom het kersverse koppelbed in het hospice.

    Kees van der Veer
  • Eigen foto

Koppelbed voor hospice Bardo dankzij Roparun

HOOFDDORP Teamleden van hospice Bardo ontvingen uit de opbrengst van de tijdens het pinksterweekeinde gehouden estafetteloop Roparun een koppelbed. Dit bed zorgt ervoor dat een éénpersoons hoog/laag zorgbed in een handomdraai kan worden veranderd in een volwaardig tweepersoonsbed.

“Een langgekoesterde wens van het zorgteam is uitgekomen nu we het koppelbed aan onze gasten kunnen aanbieden. En er is al dankbaar gebruik van gemaakt door een patiënte en haar echtgenoot”, aldus Martine Zandberg, verpleegkundige en zorgcoördinator in het hospice.

INFORMATIEAVOND Karin de Geus-Stokkel is zorgvrijwilliger bij Bardo en deelnemer aan de Roparun met Team Hollander. "Toen duidelijk werd tijdens een informatieavond van Roparun voor deelnemers dat van de opbrengst onder meer koppelbedden gedoneerd zouden worden, dacht ik meteen aan ons hospice. Eerder die dag, tijdens mijn dienst als zorgvrijwilliger in het hospice, had ik nog gezien dat een naaste dicht tegen een patiënt aan was gekropen in bed om maar zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen zijn, en hoezeer het behelpen was in een zorgbed met zijn tweeën. Daarom vind ik het een heel groot geschenk dat dit bed via stichting Roparun mogelijk is gemaakt.”

Roparun-team Hollander zette zich samen met het Netwerk Palliatieve Zorg regio Amstelland en Meerlanden in om via Roparun een koppelbed aan te kunnen schaffen voor het hospice. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Het is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen heel dicht samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

GEDICHT Tijdens de overhandiging van het koppelbed overhandigde een van de leden van Team Hollander ook een zelfgeschreven gedicht aan de medewerkers van hospice Bardo.