Kritiek rechter op strenge hondenbeleid gemeente

HOOFDDORP Kantonrechter Van Dijk in Haarlem heeft dinsdag forse kritiek geleverd op het strenge hondenbeleid van de gemeente. Zij legde daarom meerdere hondenbezitters uit Hoofddorp slechts voorwaardelijke boetes op. Onder hen was ook HAP-fractieassistent Henk van Steenis, die zijn honden vorig jaar los liet lopen waar dat niet mag.

Een 46-jarige inwoonster van de Verzetsliedenwijk in Hoofddorp liet haar hond 1 mei vorig jaar los op het Dik Trompad bij de Geniedijk. Zij kreeg direct een boete van bijna 100 euro van een toezichthouder. De vrouw pikte dat niet, want volgens haar worden op de bewuste plek veel meer honden losgelaten. "Ze kunnen daar helemaal geen kwaad", zei ze dinsdag tegen de kantonrechter.

De officier van justitie noemde de strenge aanpak van de gemeente 'een beetje té'. Zij vroeg zich af waarom in dit geval niet was volstaan met een waarschuwing. "Ik kan me voorstellen dat je daartegen ageert."

Ook kantonrechter Van Dijk had weinig goede woorden over voor de strenge aanpak. "Dit had anders gekund." De rechter raadde de Hoofddorpse aan het hondenbeleid aan te kaarten bij de plaatselijke politiek. De vrouw zei dat ze inmiddels contact heeft gehad met de PvdA-fractie, die haar kritiek op de aanpak zou delen.