• Forza!

Kritische vragen Forza! over stoppen boodschappenshuttle

BADHOEVEDORP De fractie van Forza! heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het verdwijnen van de zogenoemde boodschappenshuttle in Badhoevedorp. Fractievoorzitter Paul Meijer wil onder meer weten waarom er geen subsidie meer wordt gegeven aan het succesvolle initiatief.

Initiatiefnemers Peter en Linda van Rijn zagen zich eind vorige maand gedwongen om te stoppen met hun boodschappenshuttle. De Badhoevedorpers brachten ongeveer zo'n drie jaar lang zeventig ouderen die slecht ter been zijn naar het centrum van het dorp om daar boodschappen te doen. De shuttle moest tot verdriet van velen worden stopgezet, omdat er geen subsidie meer werd verleend.

Forza! is daar verbaasd over, omdat de gemeente juist initiatieven van inwoners wil stimuleren. Dat past volgens de fractie ook binnen het huidige participatiebeleid van de gemeente. Paul Meijer vindt dat de gemeente ouderen in Badhoevedorp nu in de kou laat staan.

Hij wil daarom van het college weten waarom de stekker uit het initiatief wordt getrokken en wat het bedrag is dat nodig is om de boodschappenshuttle overeind te houden. Forza! vraagt B en W ook om terug te komen op de eerdere beslissing.