• Volgens Jordy Schaap is de kruising Tuinweg-Hoofdweg gevaarlijk.

    Google Maps
  • Fieneke Eveleens wil graag dat het fietspad langs de Bennebroekerweg wordt aangepakt.

    Google Maps

'Kruispunt Tuinweg-Hoofdweg gevaarlijk voor autoverkeer'

HAARLEMMERMEER Als je als automobilist vanuit de Tuinweg in het centrum van Hoofddorp de Hoofdweg-oostzijde wilt oprijden, kun je het verkeer dat van links komt totaal niet zien. Daardoor ontstaan gevaarlijke situatie. Die klacht kwam donderdagavond van Forza!-raadslid Jordy Schaap tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Volgens het raadslid klagen winkeliers ter plaatse ook over de gevaarlijke situatie. Hij vroeg zich af of er niet wat aan kan worden gedaan. Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer zegde toe ernaar te laten kijken. Mogelijk kan er op de hoek een spiegel worden geplaatst. “Wellicht zijn er ook andere mogelijkheden”, aldus de wethouder die beloofde een brief naar de gemeenteraad te zullen sturen met de uitkomst.

STUUR VASTHOUDEN PvdA-fractieassistent Fien Eveleens stelde ook een verkeerskwestie aan de orde. Als je over het fietspad langs de Bennebroekerweg fietst, moet je volgens haar stevig je stuur vasthouden.

“Als je last hebt van nierstenen, raken die vanzelf los. Er ontstaan gaten in het fietspad en het pad verzakt. Dan komt er weer een mannetje met een emmertje asfalt maar na een paar weken is het weer mis. Het is wel een doorgaande route voor scholieren. Is er nou geen betere oplossing te bedenken?”

ONDERHOUD Wethouder Ruigrok zei in dit geval de vraag door te spelen aan haar collega Marjolein Steffens-van de Water, omdat die over het onderhoud van fietspaden gaat.